Aronija je pravi prirodni lijek za mnoge bolesti

Aronija je privukla dosta pažnje te potaknula veliku zainteresiranost zbog svoje gotovo crne pigmentacije i izuzetno visokog nivoa antioksidanata. Aronija je postala veoma popularna zbog svojih ljekovitih djelovanja i visokog sadržaja antocijanina, flavonida, tanina i biofenola.

Svi sastojci aronije i sva ljekovita djelovanja koje ova ljekovita biljka ima, omogućili su Aroniji da postane jedna od najpopularnijih biljaka širom Amerike i Rusije. Na kraju i po čitavom svijetu.

 

Koje su koristi od korištenja aronije?

Aronija je pokazala odlične rezultate sa svojim ljekovitim svojstvima. Medicinski je dokazano da ima pozitivna djelovanja u liječenju karcinoma jetre, debelog crijeva, pluća i mozga. Ova čudesna voćka također usporava kompletan proces starenja tako sto sprečava izumiranje stanica u ljudskom organizmu.

Samo par mililitra soka na dan poboljšava cirkulaciju krvi i liječi glavobolje i migrene. Što se tiče srčanih problema, Aronija smanjuje visok krvni tlak, pomaže u poboljšanju dobrog i sprečava loši kolesterol, podstiče poboljšanje krvnih žila i štiti vene od začepljenja. Iako sve ovo spomenuto zvuči pomalo nestvarno, ljekovita djelovanja Aronije su više puta dokazivana na svugdje po svijetu.

 

Ljekovita svojstva aronije

Sok od Aronije uspješno pomaže u tretmanu kod tumora mozga, pluća, tumora debelog crijeva i jetre. Također sprečava stvaranje slobodnih radikala i usporava degeneraciju stanica i time usporava proces starenja organizma. Ljudi koji imaju problema sa dijabetesom, srčanim problemima, krvotokom ili urinarnim infekcijama, svježa Aronija ili sok od Aronije mogu biti velika pomoć. Par novih istraživanja su pokazala da Aronija pomaže kod Parkinsonove i Alzheimerove bolesti.

Facebook Comments