Kako se liječi glavobolja?

Za liječenje glavobolje prirodnim putem pokušajte neki od dole opisanih recepata.

Glavobolja kao bolest, tvrde liječnici ne postoji, ona je simptom. Glavobolja je neka smetnja u zdravlju. Svaka prehlada počinje povišenom temperaturom i glavoboljom. I svaka zarazna bolest. Jaka skleroza, gnojenje u čeljustima, srčana mana i besanica prouzrokuju glavobolju. Visoki tlak također izaziva glavobolju. Od gladi i preobilnog jela može doći do glavobolje. Stoga nema smisla glavobolju liječiti acisalom (i to godinama). Čovjek se mora zapitati od čega ga boli glava. Potrebno je obratiti se iskusnom liječniku za temeljit pregled. Glavobolja nekom nestaje čim dobije dobre naočale, izliječi nos, zube itd.

Za liječenje glavobolje oprobajte sljedeće: 2—3 glavice crvenog luka samelje se na stroju za mljevenje mesa. To se pomiješa s finim uljem i doda malo soli. Tom smjesom masira se glava, zatim se ta masa stavi u gustu krpu i priveže na glavu. Preko krpe stavi se suha marama i malo prilegne.

Ako želite oprobajte ovu mješavinu: Uzmite po jednu žlicu bazgova cvijeta, korijena maslačka, korijena angelike i matičnjaka, te pola žlice majčine dušice i dvije žlice metvice. Sve se to dobro promiješajte i od te mješavine jednu žlicu prelije s 2 decilitra ključale vode i ostavite da odstoji 10—15 minuta. Nakon toga čaj ocijedite i pijte hladan više puta na dan.

Facebook Comments