Kvas od cikle za jačanje bubrega i reguliranje krvnog tlaka

U staklenku od litra stavite 1 kilogram sitno narezane ili ribane cikle. Dodajte 100 grama šećera i malo soli, na vrhu noža. Dodajte i dva komadića raženog kruha. Sve prelijte sa vodom koja je proključala, pa ohlađena na sobnu temperaturu.

Poklopite dvostrukom gazom i ostavite na toplom mjestu. Posle tri dana kvas je gotov.

Pijte po tri čaše dnevno, 15 dana. Zatim napravite pauzu od tri mjeseca, pa ponovo napravite kvas. Ovaj kvas čisti vaš organizam. Utiče na reguliranje vašeg krvnog tlaka, na bolji rad bubrega, na opće stanje zdravlja.

 

Kvas je tradicionalni ruski recept fermentiranog napitka koji je vrlo koristan, a sadrži komponente koje aktiviraju rad jetre, bubrega i crijeva. Dobiva se fermentacijom starog kruha i cikle.

Ruska tradicionalna medicina smatra kvas od cikle najboljim nemedicinskim lijekom za hipertenziju, jer normalizira krvni tlak (smanuje ga) na duži vremenski period, koristan je i kod ateroskleroze.

Rezultati nekih medicinskih istraživanja pokazuju da konzumiranje kvasa od cikle onemogućuje razvoj malignih tumora, otklanja opstipaciju i druge probleme s crijevima te čisti jetru i organizam od toksina.

Ja sam kvas od cikle, koristila za čišćenje jetre (nakon agresivne kemoterapije). Proces pripreme nije težak, dostupan je svakome.

Facebook Comments