Biljna Ljekarna

Narodna Apoteka i Alternativna Medicina …

ČAJEVI I NAPICI

Liječenje i obnavljanje jetre prirodnim putem

Jetra kao organ jako puno trpi. Baš iz tog razloga i ako nemate teškoća sa jetrom trebate je s vremena na vrijeme očistiti i obnoviti.

 

Sve navedeno o čemu ćemo pisat možete i bilo bi preporučljivo i kod zdrave jetre da bi vaša jetra i kompletan organizam što bolje funkcionirali. Sve nezdravo, masno, preslano, previše slatko, previše kiselo, alkohol kao i gazirana pića šteti vašoj jetri.

Neko vrijeme jetra sve to trpi, ali nakon nekog vremena jednostavno se umori. Da bi osvježili, očistili i regenerirali – obnovili – svoju jetru evo par jednostavnih savjeta koji su jako efikasni.

Napominjemo da budete uporni da bi liječenje bilo efikasno, odnosno uspješno.

Čaj od krumpirove ljuske: Jednu šaku krumpirove ljuske, ljuska od sirovog krumpira, krumpir prije toga dobro operite, kuhajte 2-4 minute u 250 mil vode. Ako vam čaj prija to znači da vam je potreban jako.

Svaki dan pijte svježu sirutku bar pola litre dnevno krenuvši ujutro prije svega sa prvim decilitrom a kasnije u toku dana u od prilike jednakim razmacima ostatak al ne naglo po nekoliko gutljaja. Vaša jetra će biti očišćena od bilo čega. Sirutka mora biti prirodna bez ikakvih konzervansa. Možete je i sami pripremiti, domaće kiselo mlijeko nakon što skinete kajmak – pavlaku stavite na laganu temperaturu da se zagrije nikako da prokuha, uz povremeno miješanje. Dio mlijeka će se pretvoriti u mladi sir, a dio će biti zelena tečnost. Ta zelena tečnost je vaša nadasve ljekovita sirutka. Procijedite ju i pijete tokom dana kako je navedeno.