Biljna Ljekarna

Narodna Apoteka i Alternativna Medicina …

LJEPOTA

Prirodni lijek za žuljeve i kurje oko

Donosimo vam neke prirodne lijekove koji su se pokazali uspješni u uklanjanju žuljeva i kurjeg oka.

Da biste uklonili žuljeve i kurje oči, isprobajte pojedine narodne, odnosno prirodne lijekove.

Metode uklanjanja kurjeg oka

Glavicu crnog luka trebate presjeći na pola, potopiti u jabukov ocat i držite tako 3-4 sata. Neposredno prije polaska na spavanje izvadite luk iz octa i tim komadom obložite kurje oko, te ga učvrstite pomoću zavoja. Ponavljajte ovaj postupak nekoliko noći za redom.

Luk također možete i da isjeckate i pomiješate sa istom količinom vinskog octa. Smjesu stavljajte na bolno mjesto dvaput dnevno, tijekom tri dana.

Drugi dobar prirodni lijek za liječenje kurjeg oka je: Istrljajte kurje oko sa nekoliko kapi limunovog soka i stavite flaster, ili zavojem pričvrstite krišku limuna na kritično mjesto. Postupak ponavljajte dva tjedna.

Dobro je i ovo: Mješavinu od tri velike žlice ribane rotkve i korijena hrena stavite na komad platna, pa na bolno mjesto koje ste prethodno malo namazali uljem. Smjesu držite na bolnom mjestu po dva sata, ujutro i uvečer.

Pokušajte i sljedeću metodu uklanjanja kurjeg oka: Dvije velike žlice sitno isjeckanog bijelog luka i istu količinu octa pomiješajte i stavite na kurje oko. Ponavljajte postupak dvaput dnevno po dva sata.

Prirodni lijekovi za liječenje žuljeva

Zadebljanu kožu možete omekšati potapanjem stopala u vodu ili koristeći proizvode sa salicilnom kiselinom. Od pomoći je i mješavina morskih soli, usitnjenih minerala i ulja, sa kojima svakodnevno možete da radite piling i tako spriječiti stvaranje zadebljale kože i žuljeva.

Protiv žuljeva dobro je i ovo: Tri češnja bijelog luka očistite, izgnječite i time ujutro i uvečer premažite žulj. Žulj bi trebao nestati za tri dana.