Biljna Ljekarna

Narodna Apoteka i Alternativna Medicina …

Uvjeti korištenja

Korištenjem bilo kojeg dijela BiljnaLjekarna.com portala smatra se da su korisnici upoznati s uvjetima i svim rizicima koji nastaju iz korištenja ove web stranice, te prihvaćaju koristiti sadržaj isključivo za osobnu uporabu i na vlastitu odgovornost. Niti jedan dio BiljnaLjekarna.com portala ne smije se koristiti u nezakonite svrhe niti za promoviranje istih.

Autorska prava

BiljnaLjekarna.com polaže autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizualne i audio materijale, baze podataka i programerski kod). Neovlašteno korištenje bilo kojeg dijela portala, bez dozvole vlasnika autorskih prava, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je pravnom sankcioniranju.

Ukoliko korisnik smatra da je na BiljnaLjekarna.com portalu došlo do kršenja autorskih prava, o tome je dužan izvijestiti BiljnaLjekarna.com koristeći adresu info@biljnaljekarna.com.

Linkovi na druge web stranice

BiljnaLjekarna.com portal sastoji se od vlastitih sadržaja, sadržaja partnera i oglašivača, besplatnih sadržaja, sadržaja kreiranih od strane posjetitelja, te linkova na vanjske stranice.

Sve sadržaje BiljnaLjekarna.com portala koristite na vlastitu odgovornost i BiljnaLjekarna.com ne može se smatrati odgovornim za bilo kakvu štetu nastalu korištenjem.

Poslovni odnos između posjetitelja i oglašivača na i van BiljnaLjekarna.com portala isključivo je stvar poslovnog dogovora posjetitelja i oglašivača. BiljnaLjekarna.com ne snosi odgovornost ni za kakvu štetu nastalu oglašavanjem na svom portalu.

Zaštita privatnosti i tajnost podataka

BiljnaLjekarna.com portal poštuje privatnost svojih korisnika i posjetitelja portala. Podatke o korisniku BiljnaLjekarna.com neće davati na uvid trećoj strani osim u slučaju kada je takva obaveza regulirana zakonom.

BiljnaLjekarna.com se obavezuje da će čuvati privatnost korisnika portala, osim u slučaju teškog kršenja pravila BiljnaLjekarna.com portala ili nezakonitih aktivnosti korisnika.

Korištenjem portala BiljnaLjekarna.com smatra se da su korisnici i/ili posjetitelji u svakom trenutku upoznati i suglasni s ovim uvjetima korištenja, uključujući s odredbama o obradi podataka u vezi s kolačićima i mogućnostima glede iste.

BiljnaLjekarna.com koristi tzv. kolačiće (eng. ‘cookies’) kako bi bio u mogućnosti besplatno pružiti uslugu korisnicima s potpunim funkcionalnostima i što kvalitetnijim sadržajem. Kolačići predstavljaju skup podataka koje generira poslužitelj web stranica i koje web preglednik sprema na disk korisnika u obliku male tekstualne datoteke.

BiljnaLjekarna.com koristi kolačiće u svrhu oglašavanja vlastitih usluga i proizvoda te usluga i proizvoda svojih partnera koji bi korisnika mogli zanimati. Prikazivanje oglasa koje korisniku BiljnaLjekarna.com dostavlja BiljnaLjekarna.com ili partner omogućuje se putem kolačića koje BiljnaLjekarna.com, odnosno treća strana može postaviti u web-preglednik korisnika. Također, prati se statistička posjećenost stranica isključivo radi dobivanja nužne informacije o privlačnosti i uspješnosti svojih stranica na tržištu i pritom koristi uslugu treće strane.

Isključivanje kolačića

U svakom trenutku imate mogućnost isključiti kolačiće, te na taj način odlučujete da li želite dopustiti pohranjivanje kolačića na vašem računalu kojeg koristite za pristup internet stranicama. Postavke kolačića možete kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Za informacije o postavkama kolačića, odaberite web-preglednik koji koristite:

Kolačići prvih strana

Kolačići prvih strana dolaze s web-mjesta kojeg posjećujete. Pomoću tih kolačića web-mjesta mogu pohraniti podatke koje će ponovo koristiti prilikom sljedećeg posjeta tom web-mjestu. Ovi kolačići omogućavaju bolje korisničko iskustvo te kretanje po internet stranici.

Kolačići trećih strana

Kolačići treće strane dolaze s alata koji se koriste za oglašavanje i mjerenje posjećenosti te društvenih mreža.

 • Analitički kolačići
 • Kolačići za društvene mreže
 • Kolačići za oglašavanje

Ukoliko želite vidjeti više informacija o kolačićima posjetite www.allaboutcookies.org ili www.youronlinechoices.eu

Obveze korisnika

Korisnicima BiljnaLjekarna.com portala nije dozvoljeno:

 • objavljivanje, slanje i razmjena sadržaja koji krše postojeće hrvatske i/ili međunarodne zakone, sadržaja koji je uvredljiv, vulgaran, prijeteći, rasistički ili šovinistički te štetan na bilo koji drugi način,
 • objavljivanje, slanje i razmjena informacija za koje posjetitelj zna ili pretpostavlja da su lažne, a čije bi korištenje moglo nanijeti štetu drugim korisnicima,
 • lažno predstavljanje u ime druge pravne ili fizičke osobe,
 • manipuliranje identifikatorima kako bi se prikrilo porijeklo sadržaja kojeg se objavljuje ili šalje putem BiljnaLjekarna.com portala,
 • objavljivanje, slanje i razmjenu sadržaja koji su zaštićeni autorskim pravom,
 • objavljivanje, slanje i razmjena neželjenih sadržaja korisnicima bez njihovog pristanka ili traženja, ili putem obmane,
 • svjesno objavljivanje, slanje i razmjena sadržaja koji sadrži viruse ili slične računalne datoteke ili programe načinjene u svrhu uništavanja ili ograničavanja rada bilo kojeg računalnog softvera i/ili hardvera i telekomunikacijske opreme,
 • prikupljanje, čuvanje i objavljivanje osobnih podataka drugih posjetitelja i korisnika portala.

Pravila komentiranja

Svim korisnicima portala BiljnaLjekarna.com nije dozvoljeno:

 • Prijetiti drugim korisnicima, novinarima, administratorima ili subjektima članaka, a što može rezultirati i kaznenim progonom;
 • Iznošenje uvreda ili vrijeđanje bilo koje osobe ili skupine na temelju nacionalne, rasne, spolne, vjerske ili druge pripadnosti te govor mržnje i propagiranje nasilja;
 • Prikupljanje i objavljivanje osobnih podataka;
 • Objavljivanje neistinitih informacija o osobama i događajima, s ciljem zavaravanja ili klevete, te “trollanje”, odnosno namjerno provociranje drugih komentatora;
 • Oglašavanje, netematski sadržaj, spam, kršenje autorskih prava;
 • Upotreba psovki
 • Vrijeđanje ostalih korisnika i njihovih komentara, autora članaka, te izravnih ili neizravnih subjekta članaka.

Pravo na izmjene sadržaja i izmjene uvjeta korištenja

BiljnaLjekarna.com zadržava pravo promjene, ukidanja (privremenog i trajnog) bilo kojeg sadržaja ili usluge na portalu bez obaveze prethodne najave.

BiljnaLjekarna.com zadržava pravo izmjene ovih uvjeta korištenja u bilo kojem trenutku te neće biti odgovoran za moguće posljedice proizašle iz takvih promjena. Navedene promjene stupaju na snagu objavljivanjem na ovim internet stranicama.