Biljna Ljekarna

Narodna Apoteka i Alternativna Medicina …

RECEPTI

Čarobni – Ljekoviti napitak od kurkume

Recept koji ćemo vam predstaviti je za dobivanje ugodnog, i toplog napitka od kurkume koji će pomoći vašoj kralježnici.

 

Napitak je jako efikasan, a tome ide u prilog i njegovo ime ‘Zlatno mlijeko’, jer ovaj lijek pomaže kod ponovnog uspostavljanja ‘kičmenog maziva’ i ispire naslage soli.

Koristan je za hematopezu (formiranje krvnih stanica diobom, i diferencijacija matičnih stanica u koštanoj srži), debelo crijevo, živčani sustav i koštano tkivo.

‘Zlatno mlijeko’ je čarobni napitak koji također pomaže u produljenju mladosti, normalizira cijeli probavni sustav, ima blagotvoran učinak na jetru. Ovaj lijek uklanja toksine, poboljšava ten i potiče dugovječnost. Vrlo je učinkovit kod artritisa i artroze, jer s konzumiranjem ovog prirodnog lijeka povećavate pokretljivost vaših zglobova. Moramo naglasiti da je jako popularan kod liječnika ruske alternativne medicine.

Recept za prirodni napitak od kurkume

Za početak pripremiti pastu od kurkume od ovih sastojaka: 40 grama kurkume u prahu i 100-150 ml vode.

Naspite kurkumu u prahu u vodu, promiješajte i dovedite do ključanja. Kuhajte oko 8 minuta, dok se sadržaj ne zgusne. Stalno miješajte. Ako je mješavina previše gusta, dodajte malo vode. Smjesa treba da liči na gusti jogurt.

Za to vrijeme pripremite mlijeko od: 250 ml mlijeka, 2 žlice sirovog bademovog ulja i meda po ukusu.

Mlijeko prokuhajte i dodajte u njega bademovo ulje, iako ono nije neophodno. Maknite s vatre i ulijte u šalicu. Dodajte 1 žlicu pripremljene paste od kurkume. Zasladite medom po svom ukusu.

Pastu od kurkume možete pripremiti u većoj količini i na duži period. U smrznutom stanju čuva svoja svojstva 40 dana. Pastu čuvajte u hladnjaku.

Gotovu pastu dodavati u vruće mlijeko po 1 žličicu, zajedno s medom i biljnim uljem.

‘Zlatno mlijeko’ preporučuje se piti natašte, poželjno ujutro i pred spavanje. Ovaj lijek se pije 40 dana. Kura liječenja izgleda ovako: dva puta godišnje, po 40 dana.

Pažnja: oni koji imaju probleme sa žučnom vrećicom neka ne uzimaju ovaj lijek jer kurkuma ima diuretički učinak.

Ako vas zanima još detalja o kurkumi pročitajte članak.