Biljna Ljekarna

Narodna Apoteka i Alternativna Medicina …

RECEPTI

Kurje oko

Kurje oko se javlja kao posljedica neodgovarajućeg odabira obuće.

 

U slučaju da Vaše nove cipele stišću, velike su šanse da će se pojaviti kurje oko. Kurje oko je pojava jako čvrstog zadebljanja na leđnoj površini prstiju stopala. Kurjem oku prethodi jaka bol na tom mjestu, a sve zbog jakog pritiska obuće na stopalo. Bol koju osjetite je posljedica upalne reakcije kože i potkožnog tkiva, a proces nastajanja kurjeg oka je: Dio prsta se trlja o obuću, koža zadeblja, zadebljana koža se širi ka unutrašnjosti te nastaje žulj i na kraju, žulj se inficira te postaje kurje oko.

Na mjestu gdje je nastalo kurje oko, koža značajno postane deblja i tvrđa, a u nju se uvuče šiljasti čunj. To je kurje oko.

Sada kada ste saznali što je kurje oko i zbog čega nastaje, donosimo Vam neke recepte kako ga ukloniti u slučaju da ste članak kasno pročitali i niste prevenirali nastanak kurjeg oka.

Ako se želite riješiti kurjeg oka dobro je da nakon što operete stopala, prepolovite jednu ili više suhih grožđica. Prerezanu stranu grožđice stavite izravno na bolno mjesto i zalijepite flaster preko kako se grožđica ne bi micala. Ponovite više puta, sve dok ne primijetite napredak.

Možete oprobati i ovaj lijek za kurje oko: Ujutro uzmite nekoliko kriški kruha i vinski ocat, te natopite dobro kruh. Navečer, kad se kruh pretvori u kašu, nanesite na bolno mjesto.

Za još ljekovitih savjeta kako da se riješite kurjeg oka pročitajte članak na tu temu…