Biljna Ljekarna

Narodna Apoteka i Alternativna Medicina …

SAVJETI

Korisni savjeti kako da iskoristite krumpir

Par savjeta kako da iskoristite krumpir.

Povrće bez kojeg je teško zamisliti prehranu definitivno je skromni krumpir koji je nažalost najmanje cijenjeno povrće na svijetu unatoč brojnim odlikama. Naime nebrojeno puta je spašavao svijet od gladi, prva je namirnica uzgojena u svemiru, a u jednom trenutku je bio toliko cijenjen zbog visokog sadržaja vitamina C da su ga mijenjali za zlato. Veličanstveni krumpir osim u ishrani zahvaljujući svojim hvalevrijednim svojstvima ima niz korisnih upotreba u kućanstvu.
Skromni krumpir izvrsna je hrana i za cvijeće, sobno bilje posebno će oživjeti i procvasti ukoliko ga zalijevate vodom u kojoj se kuhao krumpir. Ukoliko se odlučite svoj balkon ukrasiti pelargonijom njezinu bujnost postići ćete ako je prilikom sadnje stavite u izdubljeni krumpir pa u zemlju.
Presoljenu juhu ili varivo upravo sirovi krumpir može spasiti od bacanja a vas od etikete loše domaćice. Par kriški krumpira ubacite u lonac i prokuhajte ga par minuta koliko mu je dovoljno da upije višak soli iz hrane i vaš ručak je spašen.