Biljna Ljekarna

Narodna Apoteka i Alternativna Medicina …

ZDRAVLJE

Neke zdrave namirnice koje možete koristiti kao lijek umjesto tableta

Umjesto da na prvi znak tegoba progutate andol ili kafetin, pokušajte neke od dole spomenutih prirodnih lijekova.

 

Protiv bolova u mišićima

Trešnja je dobra protiv bolova u mišićima. Pojedite jednu šalicu plodova ili popijte dvije čaše soka dnevno, prije i tijekom vježbanja. Trešnja sadrži isti protuupalni enzim kao ibuprofen, bez nuspojava i štetnog utjecaja na bubrege i želudac.

Protiv gubitka pamćenja

Suncokretovo sjeme je odličan lijek protiv gubitka pamćenja. Tek četvrtina šalice dnevno će biti dovoljna. Vitaminom E obogaćeno suncokretovo sjeme štititi će neurone u mozgu od oksidativnog stresa, što znači da ćete duže pamtiti.

Nedostatak koncentracije liječite pomoću jaja

Jaja su dobra za bolju koncentraciju. Jedno jaje dnevno će vam pomoći. Jaja sadrže kolin, nutrijent koja povećava sposobnost mozga da prenosi naredbe ostatku vašeg tijela, i istovremeno održava strukturu stanične membrane.

Spriječite starenje kože

Naranča je dobra protiv starenja kože. Jedna naranča dnevno ili dvije čaše soka biti će dovoljne. Vitamin C pomaže tijelu u proizvodnji kolagena, proteina koji održava kožu elastičnom.

Protiv depresije

Smeđa riža je dobra protiv depresije. Jedna šalica kuhane riže dnevno će vam pomoći da se izborite protiv depresije. Ugljikohidrati pomažu kod regulacije proizvodnje serotonina, ključnog neurotransmitera u kontroli raspoloženja i suzbijanju tjeskobe.

Protiv nesanice

Piletina je dobra protiv nesanice. 100 grama piletine dnevno vam može pomoći. Piletina sadrži aminokiselinu koja pomaže tijelu proizvesti hormon melatonin koji pomaže boljem spavanju.

Natečene oči liječite pomoću zelenog čaja

Zeleni čaj pomaže da liječite natečene oči. Samo jedna šalica zelenog čaja dnevno, nakon obroka, će vam pomoći da vratite prirodan sjaj oko očiju. Otečenost koja stvara tamne krugove ispod očiju često je uzrokovana zadržavanjem tekućine. Zeleni čaj je diuretik koji će smanjiti neželjene otekline po cijelom tijelu.

Manjak energije

Banane su dobre protiv manjka energije. Jedna banana dnevno je dovoljna. Kalijem bogata banana također je i odličan izvor magnezija, što su ključni elementi za proizvodnju i čuvanje energije.