Biljna Ljekarna

Narodna Apoteka i Alternativna Medicina …

LJEKOVITE BILJKE

Otkrijte zašto je stevia idealna zamjena za šećer

Stevia je izvrstan prirodni zaslađivač. Mali listovi te biljke su iznimno slatki te ne sadrže kalorije ili šećer. Uz to, stevia je najsigurnija opcija u odnosu na druga sladila. Osim toga što daje slatkoću jelima, stevia ima mnoge zdravstvene beneficije.

 

Ako želite izgubiti na težini morate sagorjeti više kalorija nešto što ste unijeli u svoj organizam. No, ima jednostavnijih načina za mršavljenje bez napornog vježbanja, najbolje je smanjiti unos kalorija, a za to je stevia idealna. Stevia ne sadrži puno kalorija i neće povisiti razinu šećera u krvi. Što je prilično važno za mršavljenje.

Za razliku od običnog, rafiniranog šećera, stevia puno bolje djeluje na zdravlje zubiju. Rafinirani šećer uzrokuje karijes i druge probleme sa zubima za razliku od stevije koja je najbolji prirodni zaslađivač i nema nikakvih negativnih utjecaja na zdravlje zubiju.

Najnovija istraživanja pokazuju da proizvodi od stevije pomažu i u sprečavanju nastanka raka. Stevijini listovi već se stoljećima koriste kao sladilo i u brojne ljekovite svrhe široke primjene.

Konzumiranjem stevije može se i sniziti povišeni krvni tlak kao i razina šećera u krvi. Postoje mnoge namirnice koje koristimo na dnevnoj bazi, a pune su šećera. Stoga je stevia izvrstan izvor umjesto klasičnih šećera koji sadrže mnogo kalorija i negativno utječu na zdravlje.

Iako je stevia pokazala mnoge kvalitetu u vidu zamjene za šećer i razne zdravstvene beneficije, još uvijek treba napraviti mnogobrojna istraživanja kako bi se u potpunosti znao učinak stevije na ljudsko zdravlje. U međuvremenu, možemo uživati u prirodnoj slatkoći bez krivnje da smo konzumirali previše kalorija.