Biljna Ljekarna

Narodna Apoteka i Alternativna Medicina …

ZDRAVLJE

Biljke koje čiste tijelo

Jeste li znali da su većina začina koje koristimo za kuhanje, ujedno i zdravi i hranjivi?

zacini-Biljna-Ljekarna-Naime, postoji nekoliko začina koji ispiru toksine iz našeg tijela, pa je ovo prilika da vas upoznamo sa njima. Provjerite koji začini čiste vaše tijelo od toksina.

Crvena paprika – Kao antiseptik, možete koristiti ovaj začin da izbacite toksine iz vašeg tijela. To je zdrav začin jer antioksidansi u crvenoj paprici štite organizam od gastroenteritisa ili drugih gastrointestinalnih infekcija. Crvena paprika također poboljšava probavu i liječi proljev. Ako patite od trovanja hranom, koristite crvenu papriku. To je pravi prirodni lijek za želučane probleme.

Bijeli luk – To je jedan od najzdravijih začina za srčane bolesnike. Zaboravite na jak miris ovog začina. Antioksidansi i antifungalna svojstva čine ovaj začin velikim antiseptikom. Osim što pročišćava tijelo, bijeli luk također štiti probavni trakt od raka i drugih bolesti.

Kurkuma – Kurkuma se koristi za poboljšanje tena kože. Ovaj zdravi začin se može koristiti za čišćenje tijela. Kurkuma smanjuje upalu, poboljšava probavu, suzbija virusne i gljivične infekcije sa svojim protuupalnim svojstvima.

Đumbir – Đumbir ima protuupalna svojstva. Đumbir liječi probavne smetnje, gastroenteritis i druge želučane infekcije. Također ga možete dodati u svoju šalicu čaja da biste se oslobodili glavobolje. Izmiješajte đumbir s češnjakom kako bi izliječili probavu, prehladu i kašalj.

Čili u prahu – Ovaj začin djeluje protuupalno i pomaže u čišćenju toksina iz tijela. Uz čili i čašu vode možete izliječiti neku upalu u vašem organizmu.

Cimet – Cimet ima adstrigentne i antimikrobne komponente koje čisti tijelo i poboljšavaju slab probavni sistem. Cimet također kontrolira razinu šećera u krvi.

Ukratko, to su začini koji su ujedno i ljekovite biljke koje pomažu u mnogim slučajevima pa čak i u čišćenju organizma od nakupljenih otrova.