Biljna Ljekarna

Narodna Apoteka i Alternativna Medicina …

ČAJEVI I NAPICI

Čaj od mente i limuna pospješuje mršavljenje

Ovaj čaj pospješuje mršavljenje jer ima diuretičko djelovanje, potiče metabolizam i smanjuje apetit. Osim toga, menta je odlično sredstvo za oslobađanje od stresa.

Menta je bogata kalijem, magnezijem, kalcijem i fosforom. Spada u čajeve koje bi svakako trebali imati kod kuće.
Osim što dobro dođe kod raznih tegoba, odlična je i za mršavljenje. U isto vrijeme rashlađuje, a i čuva vitkost. Priprema je vrlo jednostavna. Za jednu šalicu čaja treba vam 1-2 čajne žlice sušene mente koju prelijete s 250 ml vrele vode. Ostavite da odstoji oko pet minuta, procijedite , a zatim dodajte 1-2 čajne žlice limunova soka.
Pomoći će vam pri razgradnji masnoća i smanjivanju apetita. Osim toga, odličan je izvor energije. Kalij koji se nalazi u metvici važan je za ravnotežu intersticijske tekućine u ljudskom tijelu i igra važnu ulogu u regulaciji otkucaja srca.
Magnezij je važan za metabolizam. Sudjeluje u više od 300 enzimatskih sistema, u stvaranju energije, u procesima koagulacije i transportu glukoze u stanicu. Ostale vitalne hranjive tvari pronađene u menti su cink, bakar, mangan, vitamin C, niacin i folna kiselina.

Vitamin C koji se nalazi u limunu pomoći će vam pri oslobađanju, ali i sagorijevanju nakupljenih masti.