Biljna Ljekarna

Narodna Apoteka i Alternativna Medicina …

ZDRAVLJE

Gljivična infekcija nokta

Gljivična infekcija nokta nastane obično nakon nekog udarca, kao posljedica zaraze, a pogoduje vlaga ispod čarapa, neprikladna i zatvorena obuća. Manifestira se tamnim mjestima na noktu i nokat se sve manje drži pričvršćen. Jedan od prirodnih načina kako se riješiti gljivica je liječenje eteričnim uljem čajevca.

Snaga čajevca je u jedinstvenoj kombinaciji sastojaka protiv gljivica, bakterija i virusa. Teško je naći biljku koja tako efikasno djeluje na sve troje. Čajevac je vrlo složene kemijske strukture te je zbog toga nemoguće da mikroorganizmi postanu rezistentni. Zbog tako složene strukture  nemoguće ga je sintetizirati, a osim toga sadrži i neke vrlo rijetke organske spojeve.

Terapija

Utrljajte 1-2 kapi eteričnog ulja čajevca na nokat, a jednu kap ispod nokta  dva puta dnevno. Prvi rezultati vidljivi su  nakon mjesec dana, ali za potpuno izlječenje treba i do 6 mjeseci.

Čajevac se nikada ne smije uzimati oralno jer može uzrokovati ozbiljne nuspojave, a kod primjene na koži treba ga razrijediti. Jedino za gljivičnu infekciju nokta ovo se ulje nanosi direktno i bez razrjeđivanja. Ovo ulje ima izuzetnu sposobnost prodiranja kroz keratin nokta te je zato uspješan u liječenju gljivičnih infekcija nokta.