Biljna Ljekarna

Narodna Apoteka i Alternativna Medicina …

VIJESTI

Još neke biljke dobre za liječenje dijabetesa

Prije nego spomenemo biljke uz pomoć kojih možete liječiti dijabetes, donosimo vam domaći recept koji i sami možete bez problema oprobati za liječenje ove bolesti.

Svježe listove peršina nasjeckajte na sitno te ih pomiješajte sa sitno ribanim korijenom te iste biljke. U mješavinu dodajte šalicu kiselog mlijeka ili jogurt. Dobro pomiješajte i popijte. Ovaj prirodni lijek protiv dijabetesa dobro je piti svaku večer pred spavanje.

Biljke koje pomažu u liječenju dijabetesa

Srebrna svilenica je ljekovita biljka poznata i kao ‘razarač šećera’, a koristi se u ajurvedskoj medicini kao lijek protiv dijabetesa. Istraživanje objavljeno u časopisu Ethnopharmacology je pokazalo da dnevna doza od 400 miligrama svilenice uspješno snižava razinu šećera u krvi na duži vremenski rok. Neki su sudionici istraživanja, nakon uzimanja svilenice prestali koristiti lijekove.
Kaktus opuncija smanjuje razinu glukoze u krvi i do 46%, a najbolje rezultate daje stabljika vrste nopal, koja također učinkovito snižava razinu LDL-a (lošeg kolesterola), dok istovremeno zadržava trenutnu razinu HDL-a (dobrog kolesterola).
Stevija je biljno i prirodno sladilo i zamjena za šećer, a pored toga, prema istraživanjima ova biljka pomaže u snižavanju razine glukoze u krvi kod osoba s dijabetesom tipa 2.
Kurkuma je tradicionalni indijski začin koji ima pozitivan učinak na razinu šećera i kolesterola.