Biljna Ljekarna

Narodna Apoteka i Alternativna Medicina …

SAVJETI

Kako se osloboditi bolova u leđima, zglobovima i nogama za 7 dana?

Recept koji ćemo podijeliti sa Vama, koji imate problema sa bolovima u zglobovima, leđima, nogama, i vratu, ne čuvajte za sebe nego ga i Vi proslijedite dalje.

Recept protiv bolova glasi ovako: Kupiti u bilo kojoj trgovini 150 grama bilo kojeg jestivog želatina, sa voćnim ukusom ili bez, svejedno (150 grama Vam je potrebno za kuru liječenja u trajanju od mjesec dana). Uvečer sipajte 5 grama želatina (dvije ravne žličice) u četvrtinu čaše sa hladnom (iz frižidera) vodom. Pomiješajte želatinu u vodi i ostavite da stoji do jutra (izvan frižidera). Želatina će nabubriti i pretvorit će se preko noći u žele. Ujutro popijte smjesu na prazan stomak. Ako treba, smjesi možete dodati sok, vodu sa medom ili ju pomiješati sa jogurtom ili kiselim mlijekom. U biti obogatite ju okusom kako Vam odgovara.

Lijek je toliko efikasan da ljudi koji su se žalili na bolove u zglobovima, leđima, nogama, bolovima u kičmi, vratu itd., nakon tjedan dana prestaju da ih primjećuju!

Kura liječenja traje mjesec dana. Potrebno ju je ponoviti za 6 mjeseci. Ovo je način da se obnovi prirodno ‘podmazivanje’ zglobova.

Zbog čega je želatina toliko korisna za zglobove?

Želatina je proizvod životinjskog porijekla, koji se dobije kao rezultat prerade vezivnog tkiva krupne rogate stoke – tetiva, kostiju i hrskavica. Ona je ustvari kolagen u najčistijem obliku. Pozitivno djeluje na stanje unutrašnjih vlakana i sitnih sudova. U sebi posjeduje dvije aminokiseline, a to su prolin i hidrosiprolin, koji imaju pozitivan utjecaj na oporavak vezivnog tkiva. Želatina je u stanju da poveća rast i obim vezivnog tkiva, što je veoma važno kod bolesnih zglobova.

Želatina je koristan proizvod izuzetnog kvaliteta za poboljšanje zdravlja. Ona jača zglobove i srčani mišić, poboljšava metabolizam, povećava mentalnu sposobnost, održava zdravo stanje kože, daje elastičnost i snagu tetivama i ligamentima. Želatina također sprječava razvoj osteoporoze i osteoartritisa, dovodi do poboljšanja rasta i strukture kose i noktiju te je nezamjenjiva kod displazije.