Biljna Ljekarna

Narodna Apoteka i Alternativna Medicina …

SAVJETI

Liječiti bronhijalni katar

BRONHIJALNI KATAR

Liječiti bronhijalni katar uz pomoć alternativne medicine možete na neki od dole opisanih načina.

Krišku bijelog kruha, plod gorčice, islandske mahovine, ljupine od jabuka, anisa, kadulje, majčine dušice, lišće podbjela, cvijet jaglaca, omana korijen, bijelog i crnog sljeza korijen, smrekove iglice i korijen šumske ljubice. Od svake vrsti uzeti 10 grama. Sve dobro promiješati i od te mješavine malu žlicu preliti sa 200 g ključale vode. Pije se triput dnevno poslije jela po šalicu. Terapija traje dulje vremena.
Bronhitis, bronhijalni katar, upala sluznice u dušnicima (bronhijama) liječi ovaj čaj: aniš i bijelog sljeza list. Od svakog po jednu žlicu. Podbjela list, majčine dušice — od svakog po 2 žlice. Sve dobro promiješati i od te mješavine uzeti jednu žlicu u 2—3 decilitra vode i kuhati 1—2 minute. Zatim ostaviti poklopljeno po strani 10—15 minuta. Nakon toga se ocijedi, pravim pčelinjim medom zasladi (1—2 žlice), doda malo soka od limuna. Pije se toplo triput dnevno prije jela po šalicu.
Možete oprobati i ovaj recept: 200 g šećera stavimo na vatru da se zarumeni. Kad je zarumenjelo, ulije se litra vode, doda 6 žlica meda i dvije glavice dobro usitnjenog crvenog luka. To se kuha tako dugo dok se ne ukuha do polovice. Tad se procijedi i spremi na hladno i suho mjesto. Od tog se lijeka uzima triput dnevno poslije jela po žlicu do dvije. Treba piti tople čajeve od ljekovitog bilja.
Recepte ne smijete miješati. Odaberite sebi najpristupačniji lijek i držite se propisane kure.