Biljna Ljekarna

Narodna Apoteka i Alternativna Medicina …

ZDRAVLJE

Liječite se oblogama od lista kupusa

Oblozi napravljeni od lista kupusa jako su djelotvorni u liječenju raznih bolesti. Tu možemo spomenuti bolesti kao što su gangrena, epilepsija, bronhitis, glavobolja, gliste, upala grla te gnojni osipi po tijelu.

Pored nabrojanog, uz pomoć obloga od kupusa liječimo upalu tetiva, bolove u kukovima, bolesno koljeno, tegobe s kostima, proširene vene, upalu mjehura, migrenu, upalu mišića, bubuljice, nesvjesticu, opekotine, otekline i slično.

Oblozi od lista kupusa su dobri i u borbi protiv ozeblina, uboda od insekata, upale pluća, raznih ozljeda, potkožnih čireva, ugriza, upala i nagnječenja.

Za liječenje gore nabrojanih bolesti i tegoba, a ima ih stvarno mnogo, najbolje je koristiti najveće zelene listove kupusa. Naravno, uvijek se gleda koristiti svježu biljku, koja nije prskana ili tretirana na drugi način nekim kemijskim sredstvima.

Upotrebljavaju se sve vrste kupusa u liječenje, no ipak najdjelotvorniji je crveni kupus. Za spravljanje obloga koriste se samo svježi listovi, koje je prije upotrebe potrebno oprati mlakom vodom te osušiti. Prije same upotrebe, listove je potrebno samo lagano ugrijati, te ih stavljamo na bolesno mjesto. Listovi se na bolnom mjestu učvrste zavojem, a može se iskoristiti više listova za jedan oblog.