Biljna Ljekarna

Narodna Apoteka i Alternativna Medicina …

ZDRAVLJE

Prirodnim putem liječite rak

Stanice raka se pojavljuju u doslovno svakom organizmu 6-10 puta tijekom života svakog čovjeka. Kada je imuni sistem čovjeka dovoljno jak, stanice raka se uništavaju i sprječava se njihovo razmnožavanje. Kada osoba ima rak to znači da je došlo do smanjenja hranjivih materija te da je rad metabolizma te osobe narušen. Da bi se ovo smanjenje nadoknadilo potrebno je promijeniti dotadašnju ishranu kako bi se poboljšao imuni sistem.

Standardnim testovima ne mogu se identificirati stanice raka. One postaju vidljive tek  kada dostignu broj od nekoliko milijardi. Nakon terapije maligne stanice se povlače. Kada liječnici kažu da ih više nema, pri tome misle   da je njihov broj smanjen na razinu koja se ne može otkriti standardnim testom.

Sada ćemo vam objasniti na kom principu funkcionira kemoterapija i zračenje

Kemoterapijom se uništavaju stanica raka , ali također osim bolesnih kemoterapija  uništava i zdrave stanice u koštanoj srži i digestivnom traktu. Može doći i do oštećenja drugih vitalnih organa u organizmu poput jetre, bubrega, srca, pluća i drugih. Na samom početku kemoterapije i zračenja stvarno dolazi do smanjenja broja stanica raka, ali dužom primjenom dolazi do pada imuniteta, te organizam postaje podložan većem broju infekcija i drugih zdravstvenih komplikacija.

Od pada imuniteta daleko veći problem je što kroz kemoterapiju i zračenje dolazi do mutacija stanica raka, koje je teško uništiti jer su postale rezistentne. Do širenja raka može dovesti i operacija.

Kako onda liječiti rak?

Ključ za liječenje raka je u ishrani! Određene namirnice koje mi jedemo su hrana za stanice raka i treba ih izbjegavati.

Jedna od njih je šećer, kojeg treba izbaciti iz ishrane. Kako je šećer neophodan našem organizmu preporučuje se uzimanje umjetne zamjene za šećer. Šećer se u vrlo malim količinama može zamijeniti medom. Preporučuje se med od kadulje i aloje.

Stanice raka hrane se i sa soli. Običnu sol treba zamijenite morskom soli.

Na listi nepodobnih namirnica je i mlijeko. Kada pijemo mlijeko mi podstičemo naš organizam da proizvodi sluz, kojom se hrane stanice raka. Smanjite unos mlijeka koliko god možete.

Crveno meso je saveznik stanica raka. Na jelovniku crveno meso treba zamijeniti sa vrlo malim količinama pilećih prsa i ribe.

Osobe oboljele od raka u organizam treba da unose hranu koja će omogućiti stvaranje alkalne sredine u kojoj stanice raka neće moći da opstanu. Dijeta treba da se sastoji od 80% svježeg povrća, jezgra, žitarica, klica i malo voća.  20% ishrane trebaju čini kuhana jela, uključujući grah.

Da bi ste omogućili zdravim stanicama da rastu i da jačaju treba da pijete sokove od svježeg povrća, i da jedete sirovo povrće  2-3 puta na dan. Izbjegavajte kafu i čokoladu, a pijte dosta zelenog čaja i čaja  od aloje koji radi odličnu detoksikaciju organizma i potiče borbu zdravih stanica naspram stanica raka.

Neke materije podižu imuni sistem i samim tim pospješuju organizam da se bori  protiv stanica raka, a to su: 100% aloja , vitamin C u većim količinama, Vitamin B  17, vitamin E, flor i drugi antioksidanti koji omogućavaju uklanjanje oštećenih i  nepoželjnih stanica. Ono što je bitno navesti je to da je čist zrak osnov svega te da  oboljeli od raka moraju imati dovoljno čistog vazduha. Pod  tim ne podrazumjevam  otvaranje prozora u stanu, nego šetnje na 800 m nadmorske visine i više jer oboljenja organizma u večini slučajeva nastaju kod dovoljno neprozračenosti  organizma, kao i mogućnost pijenja zdrave izvorske vode koja je osnov svakog živog bića.

Rak je bolest uma, tijela i duha. Budite aktivni i pozitivni, jer vedar duh će pomoći da pobijedite rak.  Nikako nemojte ispoljavati bijes, netoleranciju i gorčina, jer će u tom slučaju vaš organizam da bude pod  stresom što pogoduje širenju bolesti. Naučnici savjetuju da u životu kad god da je on, treba uživati, njegovati duh ljubavi i praštanja .  Pritom priuštite sebi svjež zrak i tjelovježbu koja doprema kisik do stanica, jer terapija kisikom osigurava uništavanje stanica raka.