Biljna Ljekarna

Narodna Apoteka i Alternativna Medicina …

PRIRODNI LIJEK

Stari recept da zaustavite kašalj

Ovaj sirup je dosta puta pokazao koliko je efikasan u borbi protiv kašlja. Možete ga sami napraviti od sastojaka koje vjerojatno imate u svom domu, a sirup je dobar i zbog toga što ga mogu uzimati i mala djeca.

 

Ovaj prirodni lijek možete pripremiti sami, a ukoliko nemate sve potrebne sastojke, možete ih nabaviti u najbližoj trgovini ‘Zdrave hrane’ ili ih potražite na obližnjem placu.

Trudite se da uz sirup podignete svoj imunitet sokovima od svježe cijeđenog voća, svježe spremanog povrća, a u svoj ishranu uvrstite đumbir, med i cimet. Riblje ulje se također pokazalo kao sjajan saveznik u borbi protiv sezonskih viroza.

Dakle, za ovaj čudotvorni sirup protiv kašlja biće vam potrebni sljedeći sastojci: 200 grama šećera, 300 ml vode, 6 lovorovih listića, 7 prstohvata žalfije, 1 žlica bijelog sljeza i 1 žlica kamilice.

Otopite šećer na niskoj temperaturi da dobije braun boju. Dodajte vodu i miješajte dok se šećer potpuno ne istopi. Dodajte i ostale sastojke i pustite da ključa tri minute. Sklonite sa kola i kad se ohladi pretočite u staklenku koju ćete držati u frižideru.

Veća djeca i odrasli neka konzumiraju po jednu žlicu sirupa nekoliko puta na dan, manja djeca po jednu žličicu.