Sunce hrani pinealnu žlijezdu

Sićušna žlijezda smještena u centru mozga, nazvana pinealnom žlijezdom može se činiti nevažnom, ali istraživači su potvrdili da je ona od vitalne važnosti za psihičko, fizičko i spiritualno zdravije.

 

Stres uzrokovan modernim načinom života, loša prehrana i izlaganje toksinima za posljedicu imaju otvrdnjavanje, kalcificiranje i prestanak funkcije pinealne žlijezde. Nju se može iznova probuditi jedino detoksikacijom uz pomoć zdrave prehrane i ljekovitog bilja, djelovanjem sunčeve svjetlosti i uzimanjem čiste vode, navodi se u Natural Newsu.

Pinealna žlijezda je veličine zrna graška ali je vrlo moćna. Ona regulira ciklus budnosti i spavanja uz pomoć melatonina, a uz pomoć neurotransmitera serotonina zadužena je za osjećaj sreće i duševne ravnoteže. Melatonin također usporava starenje i snažan je antioksidans. Ona štiti i od elektromagnetskog onečišćenja. Primijećeno je čak i da uz pomoć melatonina pridonosi razvoju empatije i boljim međuljudskim odnosima. Smatra se da pinealna žlijezda koja je primjerene veličine i u dobrom stanju omogućava i takozvane lucidne snove, kreativnost, sposobnost vizualizacije i mističnog iskustva.

Pinealna žlijezda počinje se kalcificirati uslijed starenja i izloženosti djelovanju toksina. Fluor je neprijatelj broj jedan za zdravlje pinealne žlijezde. Ima ga u vodi iz vodovodne mreže, hrani uzgojenoj na konvencionalni način i u zubnim pastama. Hormoni sadržani u hrani, živa, prerađena hrana, kofein, duhan i alkohol kao i rafinirani šećer također uzrokuju kalcifikaciju.

Radijacijska polja, kao što su ona kod mobitela i Wi-Fi mreže, također su štetna. Prvi korak u liječenju ove male žlijezde je izbjegavanje upravo navedenih čimbenika. Drugi korak bi bio odstranjivanje postojeće kalcifikacije. Kako to postići? Sljedeća hrana i dodaci su korisni za detoksikaciju pinealne žlijezde (prema Decalcify Pineal Gland internetskoj stranici):

Riblje ulje

Tamna čokolada

Limunska kiselina

Češnjak

Jabučni ocat u sirovom obliku

Ulje od origana i ekstrakt nevena

Vitamin K1/K2

Bor

Melatonin

Jod

Tamaridovac

Destilirana voda

Sunčevo svjetlo se također smatra »hranom« za pinealnu žlijezdu, a preporuča se barem 10 minuta izlaganja suncu svakodnevno. Meditacija i vježbe disanja su također od koristi za pinealnu žlijezdu.

Facebook Comments