Biljna Ljekarna

Narodna Apoteka i Alternativna Medicina …

LJEKOVITE BILJKE

Video: Ovo je recept za ulje od kanabisa koje liječi rak!

Pogledajte kako se pravi lijek kojim je najveći borac na svijetu za legalizaciju kanabisa u medicinske svrhe, Rick Simpson izliječio više od 5.000 ljudi od raka.

 

Uz napomenu da je proizvodnja ulja od kanabisa, zbog kemijskih reakcija opasan posao, a kod nas je i ilegalna, u cijelosti vam prenosimo njegov recept.

Ideja Ricka Simpsona da ovaj recept kruži svijetom jer je prema njegovom svjedočenju i sam izliječio najteži oblik raka kože s kojim se suočio prije nešto više od 10 godina.

Ovim uljem prema Simpsonovim riječima dokazano se liječe i dijabetes, arterioskleroza, multipla skleroza, epilepsija, astma, psorijaza i još neke druge bolesti.

Recept za pripremu ulja od kanabisa ide ovako: Stavite potpuno osušeni biljni materijal u plastičnu posudu. Natopite materijal sa rastvaračem koji koristite. Mogu se koristiti razni rastvarači, a Rick Simpson koristi čistu naftu, no ona je dosta skupa. Kao zamjenu možete koristiti 99-postotni izopropil alkohol koji možete naći u lokalnim apotekama. Alkohol apsorbira više klorofila iz biljnog materijala nego nafta. To prouzrokuje da ulje napravljeno uz pomoć alkohola ima tamniju boju. Ako je postupak izveden pravilno, u ulju neće biti ostatka rastvarača ili će ga biti vrlo malo. Trebat će oko 8 litara rastvarača da bi se odvojio THC od pola kilograma biljnog materijala. Dalje, izgnječite biljni materijal koristeći čisti drveni štap ili neki sličan alat. Biljni materijal treba da bude potpuno potopljen. Gnječite ga štapom, jer dok to radite THC se odvaja od biljnog materijala u rastvarač. Radite sve to oko 3 minute. Prelijte mješavinu ulja i rastvarača bez biljnog materijala u drugu posudu. Upravo ste izvukli oko 80% THC-a iz biljnog materijala.

Slijedi drugo ispiranje. Ponovo dodajte rastvarač u biljni materijal i gnječite još 3 minute da izvadite preostalih 20% THC-a. Prelijte mješavinu ulja i rastvarača u posudu koja već sadrži prvu mješavinu koju ste prethodno napravili. Bacite biljni materijal iz kojeg ste upravo izdvojili THC. Prelijte mješavinu ulja i rastvarača kroz filtar za kavu u čistu posudu. Isušite rastvarač kuhanjem. Dodajte mješavinu u posudu do 3/4 zapremine. Budite sigurni da se nalazite u dobro provjetrenoj prostoriji i uključite ventilator. Pare koje su prisutne, jako su zapaljive. Budite sigurni da se nalazite podalje od uređaja za grijanje, jer mogu da prouzrokuju požar. Uključite posudu i namjestite je da jako grije. Dodajete mješavinu u posudu kako se razina spušta sve dok sva mješavina ne završi u posudi.

Kada je sav rastvor gotovo ispario dodajte par kapi vode u mješavinu. Količina vode koju ćete dodati zavisi koliko ste imali biljnog materijala na početku. Ako proizvodite ulje od pola kilograma dobrog biljnog materijala, potrebno je dodati oko 10 kapi vode.

Kada je u posudi ostalo oko 25mm mješavine ulja i rastvora, stavite rukavice i lagano vrtite posudu da se promiješa rastvor. Vrtite posudu dok rastvor ne ispari. Par kapi vode pomaže kod isparivanja ostatka rastvora i donekle čuva ulje od prejakog zagrijavanja. Temperatura ulja nikada ne bi smela preći 140C.

Stavite rukavice i uklonite ulje iz posude. Oprezno prelijte ulje u manju čistu metalnu posudu. Stavite tu posudu na dehidrator ili na neki uređaj koji lagano grije. Može potrajati nekoliko sati ali će voda i rastvor ispariti iz ulja. Kada više nama nikakve aktivnosti na površini ulja, lijek je spreman za upotrebu.

Prelijte vruće ulje u bocu ili kako prikazuje video, u plastičnu špricu.

Kada se ulje ohladi postaje kao gusta mast. Neke vrste konoplje proizvest će vrlo gusto ulje i mogli bi imati problema pri istiskanju iz šprice. Ako se to dogodi, stavite špricu u toplu vodu par minuta prije upotrebe.

Pogledajte video – Kako se proizvodi ulje od kanabisa?