Biljna Ljekarna

Narodna Apoteka i Alternativna Medicina …

ZDRAVLJE

Zdravlje u bananama

Banane sadrže gotovo sve poznate vitamine i minerale koji su potrebni tijelu, a neka istraživanja pokazuju da umanjuju posljedice konzumacije duhana. Baš to je dobar razlog što banane trebaju uvijek biti dio naše prehrane.

 

Posljedice loših navika, ispijanja alkohola, pušenja, nezdrave prehrane, izostanka tjelovježbe, tijelo osjeti čak i kad prekinete s njima. No možete ih pokušati djelomično neutralizirati ili suzbiti, tako što ćete početi zdravo da se hranite i smanjite stres što je moguće više.

Koju hranu treba uzeti u obzir? Razmislite o bananama. Banane sadrže gotovo sve poznate vitamine i minerale koji su potrebni tijelu, a neka istraživanja pokazuju da umanjuju posljedice pušenja. Zato trebaju uvijek biti dio prehrane.

Zdravstvene prednosti soka od banane?

Čaša soka od banane (smiksajte u sokovniku) daje silnu energiju jer pomaže u poboljšanju mentalne snage i koncentracije. Popravlja i pamćenje. Neki liječnici preporučuju banane kod određenih bolesti mozga.

Banane olakšavaju (neki tvrde i liječi) celijakiju. Osim toga, pomažu i ako imate čir, pokazuju istraživanja.

Banane sadrže kalij, te druge vitamine i minerale. Zato je bolje popiti čašu soka od banane, nego kavu ili energetske napitke.

Pomaže pri mršavljenju jer sadrži visoke količine vlakana.

Banane štite i od raka.

Odlične su i za osobe sa srčanim problemima povezanima s negativnim emocijama jer kontroliraju razinu kolesterola te imaju visok udio kalija.

Nakon soka od banane izgledat ćete i osjećat ćete se mlađe. Sadrži vitamine koji usporavaju proces starenja. Štoviše, ako pojedete bananu, to će utjecati i na ten.

Navedene stvari samo su neke od pogodnosti koje možete imati ako pijete sok od banane ili jedete ovo voće.

Izvor: Net.hr