Biljna Ljekarna

Narodna Apoteka i Alternativna Medicina …

RECEPTI

Crveni luk lijek za mnoge bolesti

Crveni luk liječi mnoge tegobe pa ćemo vam predstaviti neke lijekove na bazi crvenog luka.

 

Bolove u maternici možete liječiti uz pomoć crvenog luka na način da pijete triput dnevno toplo mlijeko u kojem se kuhao crveni luk.

Vodena bolest — odlično se liječi ako se u pola litre vode i pola litre vina kuha (usitnjeno) tri glavice luka i žlica ružmarina. Uzima se svakog sata po žlica.

Vjetrovi u želucu i crijevima — prestaju, ako se jede pečeni luk ili pije sok od samljevena luka (na stroju za meso) sa jednakim dijelom rakije. Dnevno se uzme po 2—3 čašice.

Upala grla — prestaje ako sok od luka kuhamo s medom. Ovim sirupom ispire se grlo svaki sat. Istodobno se svaka 2 sata uzme po kavena žlica ovog sirupa.

Oči upaljene, krmeljave, suzne — liječe se tako da se dnevno po nekoliko puta isperu s mlijekom u kojem se kuhao luk (s malo pravog vrcanog meda).

Zastoj mokraće — luk, peršin, celer i med kuhamo u vodi i tekućinu (toplu) pijemo više puta dnevno. (Uvijek po malu šalicu).

Suhi kašalj — liječimo ako se crveni prženi luk pomiješa s kozjim mlijekom i pravim pčelinjim medom (na jednake dijelove) i uzima svaki sat po žlicu.