Biljna Ljekarna

Narodna Apoteka i Alternativna Medicina …

LJEKOVITE BILJKE

Gingsengom osnažite imunološki sustav

Unatoč velikom napretku moderne medicine, bolesti poput prehlade i dalje napadaju ljude. Prehlade su uzrokovane virusima tako da ih nije moguće liječiti antibioticima. Stoga je najbolje osnažiti imunološki sustav kako bi se maksimalno zaštitili od prehlada. Izvrsna biljka za to gingseng.

 

Upravo o toj biljci provedeno je istraživanje na sveučilištu Alberta u SAD-u. Otkriveno je da ako uzimamo gingseng šanse za oboljenje od prehlade su manje za 13%. Također, utvrđeno je da oni koji su uzimali gingseng, a dobili su prehladu, imali su ukupno manje simptoma nego oni koji nisu uzimali.

Iako je djelovanje gingsenga na ljudsko zdravlje još uvijek nedovoljno istraženo, znanstvenici su prilično sigurni da ima mnoge zdravstvene prednosti. Gingseng je bogat polisaharidima koji spadaju u skupinu složenih ugljikohidrata. Ti spojevi povezani su s jačanjem imunološkog sustava.

Gingseng je tek stigao u Europu, a u Aziji se upotrebljava već stoljećima. Tamo se njime liječe razne fizičke bolesti te je odavno poznat kao ljekovita biljka. Budući da je izvrstan izvor energije, u kineskoj medicini koristi se za oporavljanje organizma od stresa i umora. Uz to, gingseng se još koristi i za snižavanje razine kolesterola te normalizaciju krvnog tlaka.

Kada kupujete gingseng važno je kupiti onaj koji je uzgojen organski tako da se sigurno zna da nije zagađen pesticidima ili drugim agresivnim kemikalijama. Mnogi liječnici preporučuju da napravite esenciju gingsenga kod kuće, a ne da koristite onu gotovu.

Lijek za prehladu još uvijek ne postoji, no gingseng je biljka koja može uvelike pomoći u sprječavanju prehlade. Ako se prehladi i dogodi, gingseng će smanjiti njezino trajanje. Ovaj čudesni korijen značajno će popraviti vaše zdravlje.