Biljna Ljekarna

Narodna Apoteka i Alternativna Medicina …

ZDRAVLJE

Kako liječiti bijelo pranje?

Sekret ili bijelo pranje kod žena nastoje od više uzročnika poput raznih upalnih stanja maternice, gljivičnih oboljenja, stresa i od nekih lijekova.

Sekret je normalna pojava no u manjim količinama, malo pojačanog intenziteta tijekom plodnih dana.
Prvo što trebate promijenit ukoliko imate pojačan sekret za svoju intimnu higijenu ne smijete koristiti nikakvo kemijsko sredstvo, jer su stručnjaci dokazali da bilo koja vrsta sapuna ili sličnog ubija one dobre bakterije koje održavaju kiselost maternice odnosno njeno normalno stanje i zdravlje.
Kada se borite protiv ove neugodne pojave možete intimne dijelove tijela ispirati koristeći toplu vodu ili čaj od kamilice.
Nosite pamučni donji veš koji vas neće stezati.

Evo nekoliko savjeta kako da prirodno liječite sekret

U prirodno maslinovo ili suncokretovo ulje obavezno bez konzervansa stavite neven u bočicu da odstoji par dana na toplom po mogućnosti sunčanom mjestu. Sa tim uljem navečer namažite unutarnji dio maternice (u apoteci možete kupiti nešto slično šprici što možete koristiti za ovu namjenu), i polegnite da se ulje što duže zadrži unutra.

Još jedan dobar prirodni lijek protiv bijelog pranja

Koristite svinjsku mast tako što je prvo isperete u deset voda , znači u zdjelu sa svinjskom masti stavite malo vode hladne pa miješajte i onda prospite i to ponovite 10 puta, nakon toga tu mast svaku večer namažete na pamučnu krpu ili vatu i stavite kao uložak, tako spavajte, a to radite bar 10 puta između dva menstrualna ciklusa i vaš sekret će biti izliječen sigurno kao i većina upala ili gljivičnih oboljenja koje imate dole.
Možete pokušati i sa čajem
Čaj od bijele divlje djeteline je također jako dobar. Koriste se cvjetovi od bijele djeteline osušeni u hladu. Čaj pijete po dvije šalice dnevno.
Čaj od bokvice je jako dobar kod svih ženskih bolesti. Svakako ga preporučujemo.