Biljna Ljekarna

Narodna Apoteka i Alternativna Medicina …

LJEPOTA

Par dobrih načina kako da ublažite posljedice pretjeranog sunčanja

Da bi ublažili bolove i neugodne simptome opeklina koje su nastale prekomjernim sunčanjem, oprobajte neki od dole spomenutih savjeta.

Oblog načinjen od mlijeka – Ovisno o veličini zahvaćena područja, krpom, gazom ili vatom tretirajte područje opečeno suncem. To će vam pružiti smirivanje i olakšanje.

Koristite krastavac – Njegovo svojstvo hlađenja je poznato u mnogim terapijama i tretmanima za njegu, revitalizaciju i hidrataciju kože. Vlažan, hladan i bogat mineralima, krastavac će ublažiti iritacije i umiriti žarenje.

Za ublažavanje neugodnih simptoma koristite krumpir – Narežite ploške krumpira i stavite ih na zahvaćeno područje.

Potražite pomoć u lavandinom ulju – Nanesite ga na zahvaćena područja kako bi dobili olakšanje od boli i ublažili iritaciju ili umanjili svrab kože.

U maslinovo ulje umiješajte malo octa i nanesite na područje boli. Ovaj prirodni lijek će donijeti olakšanje na područje zahvaćeno opeklinama, koža će se umiriti, biti će manje bolna i više elastična.

Dvije rajčice i krastavac sameljite u blenderu i smjesi dodajte par kapi limunova soka. Smjesu aplicirajte preko oštećene kože. Ponovite postupak dva do tri puta. To će pomoći ukloniti opekline i dodati sjaj koži.

Potražite aloe veruAloe vera je iznimno učinkovit pomagač u tretiranju opeklina i kožnih iritacija. Ako imate kod kuće biljku, tretirajte iritirano područje svježim gelom izravno dobivenim iz lista biljke.

Napravite u blenderu sok od krastavca, krumpira i rajčice. Sokom tretirajte zahvaćena područja kako bi dobili brzi učinak hlađenja, smirivanja i oporavak.

Napravite pastu od meda, mlijeka i pšeničnog brašna. Ovom smjesom tretirajte iritirano područje. Držite smjesu dok se posve ne osuši a zatim se isperite mlakom vodom.