Biljna Ljekarna

Narodna Apoteka i Alternativna Medicina …

ZDRAVLJE

Toksično ljekovito bilje – Luk morski

Pučka medicina poznaje morski luk kao dobar lijek za srce jer potiče cirkulaciju, liječi srčane tegobe i vodu u osrčju, jača slabo srce, liječi arteriosklerozu srčane aorte, aneurizmu aorte, slabosti srčanih zalistaka lijeve pretkomore i lijeve komore.

 
Također, liječi srčane slabosti, vodene bolesti kao što su ascites s cirozom jetre, edemi, nakupljanje tekućine oko organa i u zglobovima, karcinom, dijabetes, oliguriju, bronhitis akutni i kronični jer izvrsno rastvara gustu sluz pa je djelotvoran kod katara bronha i dišnih putova, astme, bronhopneumonije, alergijskog kašlja, dječjeg kašlja, katara želuca i crijeva, zatvora, poremećenog pražnjenja crijeva, jetrene bolesti kao što su dekompenzacija jetre, ciroza, otečena i masna jetra, ascites.
Koristi se i za liječenje bubrežnih bolesti, kod kronične upale bubrega i za jači rad bubrega, za izbacivanje štetnih tvari iz organizma jer pročišćava bubrege, mjehur, želudac i crijeva.
Biljka može poslužiti i za izazivanje povraćanja, kod bolesti kože, rana, oteklina, gljivica, infekcija, reumatskih bolesti I neuroloških oboljenja.