Biljna Ljekarna

Narodna Apoteka i Alternativna Medicina …

RECEPTI

Upala jajnika – Liječenje prirodnim putem

Donosimo vam neke od najpoznatijih prirodnih lijekova za liječenje upale jajnika.

Prvi recept za liječenje upale jajnika: U jednu posudu (tavu) stavi se dvije šake soli pa se tava stavi na štednjak. Kuhačom se miješa sve dok ne stane prskati. Tada se na sol nalije malo octa, tek toliko da sol postane mokra. Tu sol stavi se na lanenu krpu i privije na bolno mjesto. Ti se oblozi stavljaju svaku večer prije spavanja. Taj oblog dobro je staviti i u slučaju kad se primijeti kilavost.

Drugi prirodni lijek za upalu jajnika

Različak, list medvjeđeg grožđa — po 4 žlice. Cvijeta od bazge — 2 žlice, kore od bazge — 3 žlice. Sve se dobro promiješa. Od te mješavine uzme se 4 žlice i kuha 10 minuta u pola litre vode. Zatim se ostavi poklopljeno da stoji 10—15 minuta.  Nakon toga se ocijedi, po želji medom zasladi, doda malo soka od limuna i više puta dnevno toplo pije po malu šalicu.

Liječiti upalu jajnika možete i ovim lijekom: Uzmite po 4 žlice kamilice i bazgova cvijeta, te osam žlica različka. Sve dobro promiješati i od te mješavine 3 žlice kuhati 15 minuta u pola litre vode. Zatim pustiti da stoji 15—20 minuta. Piti prije jela po šalicu triput dnevno.

Probajte lijek od kukuruzne svile

Uzmite šest žlica kukuruzne svile, te nevena i medvjeđeg grožđa po 4 žlice. Sve dobro promiješati i od te mješavine 4 žlice kuhati 15 minuta. Nakon toga se čaj procijedi i zasladi medom po želji. Pije se više puta na dan topao čaj po manju šalicu.

Vrlo je dobar slijedeći lijek: Šaku majčine dušice preliti litrom ključale vode. Vruće uliti u jednu manju posudu (noćnu) i tu posudu staviti u veću prikladnu posudu, sjesti i pokriti se oko tijela da para ne izlazi. Treba sjediti sve dok ima pare. Treba biti ustrajan i uspjeh neće izostati.