Biljna Ljekarna

Narodna Apoteka i Alternativna Medicina …

LJEPOTA

Upotreba pivskog kvasca

 Poznato je da pivski kvasac ima mnoga ljekovita svojstva. Naime, kvasac je pun vitamina B, odličan je borac protiv stresa, regulira kolesterol, a često ga pronalazimo i u službi ljepote i zdravlja.

Procesom prerade sirovog kvasca dobivamo suhi pivski kvasac. On predstavlja pravu riznicu hranjivih sastojaka kao što su bjelančevine, aminokiseline, ugljikohidrati, minerali, oligoelementi i vitamini.
Pivski kvasac je dobio ime zato što se, prije nego se znalo za njegova ljekovita svojstva, koristio isključivo u proizvodnji piva. Kvasac sadrži velike količine vitamina B i tri važna elementa u sebi a to su selen koji usporava proces starenja, krom koji služi za prevenciju dijabetesa i infarkta, te glutamin koji poboljšava eliminaciju štetnih materija iz organizma.
Zahvaljujući visokom sadržaju minerala i oligoelemenata, pivski kvasac je izvrstan dodatak prirodnoj hrani. Minerali koji se nalaze u pivskom kvascu pomažu protiv stresa, osteoporoze, anemije, i drugih oboljenja.
Pivski kvasac u glavnom sadrži složene šećere, pa je pogodan za korištenje ako osoba ima dijabetes.
U kombinaciji s medom, i jabučnim octom, pivski kvasac je odličan u reguliranju kolesterola u organizmu. On je prirodni antibiotik jer kontrolira bakterije koje bi mogle da budu štetne za organizam.
Kvasac se koristi za ljepotu, posebno ljepotu kože. Kvasac pomaže protiv akni, ekcema, upala i infekcije kože. Jača zube, kosu i nokte, te djeluje antikancerogeno.