Biljna Ljekarna

Narodna Apoteka i Alternativna Medicina …

PRIRODNI LIJEK

Prirodni lijek od Aloja vere

Ovaj prirodni lijek od biljke Aloja vera, navodno je nastao 1968.godine na Onkološkom institutu u Moskvi, a prva ga je pila Marija Sadulokova, koja je liječila, i uspješno izliječila rak na maternici. Sirup se preporučuje i osobama koje boluju od tuberkuloze, čira na želucu, te kod osoba koje imaju učestale glavobolje, probleme sa crijevima, astmu i visok tlak.

Sastojci za pripremu lijeka su: 300 grama kaktusa (Aloe vera), 400 grama proljetnog meda sa sačama, 250 grama cikorije, 7 decilitara crnog domaćeg vina bez šećera, pola litre 70% alkohola i jedna žlica propolisa.
Priprema domaćeg lijeka od Aloje vere: 300 grama kaktusa (koji je star između jedne godine i pet godina) operite pod mlazom tople vode, i posušite na čistoj krpi. Nakon toga sameljite kaktus u stroju zajedno sa 400 grama proljetnog meda sa sačama.
250 grama cikorije samljeti na mlinčiću za kavu i pomalo dodavati u 7 decilitara crnog vina, te svemu tome dodati pola litre 70% alkohola.
U to dodati i jednu jušnu žlicu propolisa, sve izmiješati i držati u vatrostalnoj zdjeli u frižideru.
Ostavite smjesu da stoji 5 dana, uz povremeno miješanje.
Nakon što smjesa odstoji 5 dana možete početi trošiti lijek.
Lijek se pije 3x dnevno, točno jedan sat prije jela po jednu žličicu (čajnu), a nakon pet dana možete prijeći na žlicu (za juhu).
Kura liječenja traje dva mjeseca, pa se ponavlja. Godišnje to izgleda ovako: 2×3 kura godišnje, što znači da dva mjeseca koristite lijek pa dva mjeseca odmarate, i sve tako.
Recept je preuzet sa Coolinarka.com