Biljna Ljekarna

Narodna Apoteka i Alternativna Medicina …

SAVJETI

Savjeti kako da liječite bijelo pranje – Koji su lijekovi dobri?

Prvo i osnovno je da izbjegavate prevelika opterećenja, pazite na osobnu higijenu i nošenje primjerenog donjeg veša.

 

Da bi izbjegli probleme bijelog pranja, ostavite pušenje i pretjerano konzumiranje kave. Pravi uzrok bijeloga pranja uvijek treba ustanoviti liječnik, no poznato je da gore spomenuti faktori utječu na pojavu bijelog pranja.

Također, poznato je da u borbi protiv ove pojave pomažemo mliječnom kiselinom. Nekada prije su udate žene u tu svrhu u inozemstvu upotrebljavale molkosan, riječ je o koncentriranoj sirutki, jer je prirodna mliječna kiselina izvrsno dezinfekcijsko sredstvo za ispiranje vagine, odnosno rodnice. Kroz povijest liječenja prirodnim lijekovima, pokazalo se da je ispiranje kamilicom također jako učinkovito u liječenju bijelog pranja. Ljekovita biljka kamilica je, dakle pored svih drugih ljekovitih primjena, svoje mjesto pronašla i u liječenju bijelog pranja. Da bi iskoristili ljekovita svojstva kamilice, za liječenje bijelog pranja, uradite sljedeće. Na jednu litru čaja od kamilice dodajte 3 do 4 žličice molkosana. Sa dobivenim lijekom isperite rodnicu.

Kod bijelog pranja liječnici uglavnom propisuju antibiotike, no ukoliko je to moguće, uvijek se radije odlučite na liječenje prirodnim putem, pomoću ljekovitih biljaka. Jake antibiotike radije izbjegavajte jer oni uništavaju ne samo štetne bakterije, nego istodobno i one korisne, zbog čega je regeneracija korisne bakterijske flore u organizmu otežana.

Kako se radi o jako tvrdokornoj bolesti, kada se liječi bijelo pranje, potreban je odlučan stav u liječenju, strpljenje, ustrajnost i dosljednost u liječenju. Samo ako se držite spomenutih uputa, postit ćete trajno ozdravljenje, uz naravno buduće čuvanje od , štetnih utjecaja.

Koji su to biljni recepti za liječenje bijelog pranja?

Ovo je prva čajna mješavina koja uspješno liječi bijelo pranje – Uzmite po 3 jušne žlice bršljanovog lista i hrastove kore, po 1 žlicu preslice i brezova lista i 2 žlice kamilice. Sve sastojke dobro promiješajte i kuhajte 5 minuta u jednoj litri vode. Pijte dobiveni čaj 2 puta dnevno po malu šalicu. Istim čajem trebate ispirati rodnicu.

Druga čajna mješavina koja liječi bijelo pranje – Uzmite po tri žlice orahovog lista, koprive i bršljana, te po dvije žlice kamilice i stolisnika. Pripremite čaj po uputama spomenutim u tekstu iznad, za prvu čajnu mješavinu.

I još jedan ljekoviti čaj za liječenje bijelog pranja – Uzmite po jednu žlicu stolisnika, iđirota i bokvice ženske, po tri žlice korijena omana, lista mladog oraha, te dvije žlice kamilice. Sve sastojke dobro promiješajte i od te mješavine uzmite 4 žlice i kuhajte 5 do 8 minuta u litri vode. Nakon toga treba ostaviti poklopljeno na strani 15 – 20 minuta. Dobiveni čaj se pije po dvije malene šalice dnevno, a sa njim se ispire i rodnica. Svaki put se priprema svježi čaj.