Biljna Ljekarna

Narodna Apoteka i Alternativna Medicina …

PRIRODNI LIJEK

Sirovi luk je lijek za mnoge bolesti

Luk je nevjerojatna namirnica koja nam može pomoći u liječenju mnogih bolesti. Osim što je dobar u raznim jelima, kako bi im poboljšao okus, luk je nabolje jesti sirov jer je tada jako ljekovit.

 

Sirov luk sadrži sumporne spojeve i važne vitamine koji čuvaju naše zdravlje. Ako kuhamo luk, bitne hranjive tvari i vitamini se gube. Međutim, mnoge osobe ne mogu zamisliti da jedu sirov luk, ali kada saznaju za sljedeće nevjerojatne zdravstvene prednosti ovog čudesnog povrća, njihovo mišljenje će se sigurno promijeniti.

Sirovi crveni luk liječi zatvor – Vlakna u sirovim lukom pomažu da istjerate toksina i tvrde čestice hrane koje zapnu u crijevima. Ako patite od zatvora, jedite sirovi luk.

Luk je jako dobar lijek za upaljeno grlo – Ako patite od prehlade, kašlja i grlobolje, pijte sok svježeg luka. Dodajte med ovom soku, i za bolji okus i za bolje ljekovito djelovanje.

Problemi sa krvarenjem liječe se sirovim crvenim lukom – Krvarite iz nosa? Jedite sirovi luk. Ovo je također jednostavan i učinkovit domaći lijek za liječenje hemoroida. Za liječenje krvarenja iz nosa, izrežite sirov luk i mirišite ga neko vrijeme.

Kontrolira dijabetes – Ovo je jedna od zdravstvenih prednosti sirovog luka. Ako ga konzumirate sirovog, luk povećava proizvodnju inzulina. Dakle, ako ste dijabetičar, imate dobar razlog da redovno jedete svjež sirovi luk.

Štiti srce – Redovita konzumacija sirovog luka štiti srce od koronarnih bolesti. Luk kontrolira visoki krvni tlak i otvara blokirane arterije.

Crveni luk kontrolira razinu kolesterola – Ovo povrće ima jako dobru zdravstvenu korist za pretile osobe i srčane bolesnike. Sirovi luk kontrolira kolesterol, odnosno smanjuje loš kolesterol (LDL) u krvi.

Crveni sirovi luk sprečava rast stanica raka – Luk je bogat sumpornim spojevima. Sumpor štiti organizam od raka želuca, debelog crijeva, dojke, pluća i prostate. Ona također pomaže izliječiti bolesti mokraćnog sistema.

Crveni luk liječi anemiju – Sumporna ulja i organski sulfidi dovode do suza kada režemo luk, i oni ulaze u nosnice. Ta ulja nam pomažu u liječenju anemije.