Biljna Ljekarna

Narodna Apoteka i Alternativna Medicina …

LJEPOTA

Prirodni preparati za čistu kožu i ljepši ten

Da bi održali vašu kožu čistom i zdravom, te imali ljepši ten, pokušajte sa nekim od ljekovitih pripravaka koji su opisani u tekstu ispod.

Čaj od nane (Mentha piperita) ako se pije ujutro i navečer prije spavanja: uklanja kožnu nečistoću i čisti ten.

Protiv nečiste kože

Izgnječite svježi dragušac i stavite kao oblog preko noći na bolesnu kožu. Očistit će kožu od bubuljica i otrovnih insekata. Koža će postati čista i nježna.

Bubuljice na licu odstranite gavezom ili kuhanim krumpirom

Bubuljice na licu odstranjuje korijen gaveza. Lice se pere u naljevu gavezova korijena.

Voda u kojoj se kuhao krumpir liječi prištiće na licu i tijelu — ako se tom vodom triput dnevno isperu problematična područja.

Prirodna krema za lice

Sok jednog limuna i bjelanjka od 2 jajeta. To se u čistoj zdjeli dobro izlupa, zatim na vatri kuha dok ne postane tvrdo kao maslac. Tada se stavi na hladno mjesto. U posebnu posudu nalije se litra vode i u nju stavi 5 pregršti pšeničnih mekinja (posija). Ostavi se nekoliko sati da stoji. Zatim ocijediti. Svako jutro i večer namazati lice gore navedenom kremom da ostane na licu 10—15 minuta, zatim oprati lice vodom (ocijeđenom) s posija.

Kako ukloniti prištiće sa lica

Prati lice čajem od matičnjaka ili preslice, zatim masirati lice sokom od krastavaca ili sokom limuna (bolje je od krastavaca). Piti vodu u kojoj su se kvasile smokve.