Biljna Ljekarna

Narodna Apoteka i Alternativna Medicina …

LJEKOVITE BILJKE

Energija u pistaciu

Ako orašasti plodovi za vas znače uglavnom konzumaciju badema i oraha, vrijeme je za promjenu rutine. Donosimo nekoliko razloga zašto pistacio treba postati vaš novi najbolji prijatelj.

Osim što je nevjerojatno ukusan, ovaj plod u sebi sadrži prijeko potrebne proteine, minerale i vitamine.
Pomaže u borbi protiv kolesterolaIstraživanja pokazuju kako redovit unos pistacija može uništiti kolesterol a samim time se smanjuje rizik od srčanog udara. Studije su potvrdile da konzumacija 42,5 grama orašastih plodova poput pistacija smanjuje rizik od infarkta.

Izvrstan izvor energijePistacio sadrži niz esencijalnih vitamina, minerala i antioksidanata, poput kalcija, željeza, magnezija i vitamina C, te je izvrstan izvor energije. Ipak, pripazite! Oko 100 grama pistacija sadrži 557 kalorija, pa ne pretjerujte s količinom!

Štiti kožuOvo će vas možda iznenaditi, ali konzumacija pistacija može učiniti čuda za vašu kožu. Sadržaj vitamina E u plodu je izvrstan antioksidant koji štiti membranu kože od štetnih vanjskih utjecaja.

DostupnostOvaj plod dostupan je u trgovinama tijekom cijele godine. Dobra je vijest da ih možemo pronaći slane, slatke, u ljusci i bez nje. Naravno, preporučuje se konzumacija neobrađenih plodova.