Ljekovita svojstva cikle

Cikla je odličan izvor folne kiseline, prepuna je antioksidanata, koji štite organizam od preranog starenja te pomažu u borbi protiv mnogih bolesti. Jedinstvena je zbog visokog sadržaja antikancerogenih tvari i karotenoida.

 

Cikla se također koristi kao tradicionalni lijek za leukemiju. Terapija ciklom ( svakodnevno konzumiranje soka od cikle ili sirove cikle ) ima pozitivan učinak na leukemiju i mnoge druge vrste raka.

Redovito konzumiranje cikle pomaže protiv bolesti, uzrokovanih oksidacijskim stresom. Vlakna, koja sadrži cikla, mogu smanjiti razinu kolesterola u krvi i do 40%. Poznato je da cikla normalizira krvni tlak.

Cikla pomaže u očuvanju elastičnosti arterija, redovitim konzumiranjem možemo spriječiti pojavu proširenih vena.

Željezo iz cikle odlično je za čišćenje organizma od toksina i izgradnju krvi. Zbog toga je cikla efikasna  u liječenju mnogih bolesti, uzrokovanih toksinima.

Cikla se preporučuje trudnicama zbog visokog sadržaja folne kiseline.

Sok od cikle stimulira rad jetre i žuči i sprečava zatvor, a  u kombinaciji sa sokom mrkve je odličan lijek za giht, bolesti bubrega i žučnog mjehura.

Cikla također pomaže i kod drugih bolesti glavobolje, zubobolje, krstobolje, dizenterije, kožnih problema, menstrualnih bolova.

Facebook Comments